Руският посланик в Париж Алексей Мешков / на снимката/  е

...
Руският посланик в Париж Алексей Мешков / на снимката/  е
Коментари Харесай

Дипломатическо напрежение между Русия и Франция заради смъртта на двама французи в Украйна

Руският дипломат в Париж Алексей Мешков / на снимката/  е бил привикан във френското външно министерство в понеделник след известия за гибелта на двама французи в Украйна, оповестява организация Франс прес (АФП), като се базира на дипломатически източник.

Според събеседника на организацията пред съветският дипломат ще бъде „ изразен мощен митинг по отношение на ударите по Украйна, довели до гибелта на двама чиновници на филантропичната задача от Франция “. Също по този начин френското външно министерство ще уточни на Мешков недопустимостта на изказвания за масирано наличие на територията на Украйна на френски военнослужещи, участващи във въоръжения спор като наемници, прецизира Агенция Франс Прес. Фенският министър Стефан Сежурне заяви, че „ двама филантропични служащи от Франция “ са починали в Украйна. Президентът Еманюел Макрон изрази съболезнования за гибелта им.

Според съветското министерство на защитата на 16 януари при удар на съветската войска в Харков е разрушена постройка, в която е имало задгранични наемници, най-вече французи, пристигнали в Украйна за присъединяване във военните дейности против Руската федерация. От ведомството оповестиха за 60 убити и към 20 ранени. На 19 януари френският дипломат Пиер Леви беше извикан в съветското външно министерство. Кремъл посъветва Франция да даде инструкции на своите жители да не вземат участие в боевете в Украйна. Депутатите от Държавната дума одобриха послание към френското Национално заседание, в което се показва, че Париж „ удължава мъката на нацисткия режим в Киев “. Френският министър на защитата Себастиан Лекорню съобщи, че управляващите не могат да забранят на французите да водят война в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР